Voor de kleinere en middelgrote bedrijven in Noord-Holland is het cruciaal om aandacht te schenken aan de veiligheidsuitrusting van het personeel, met een speciale focus op het nut van veiligheidsbrillen op sterkte. Deze brillen zijn niet alleen vereist om aan veiligheidsnormen te voldoen maar zijn ook van vitaal belang voor het beschermen van het zicht van werknemers tegen verschillende beroepsgevaren, waardoor zij hun werk veilig en effectief kunnen verrichten. Hier volgt nuttig advies voor MKB’ers in Noord-Holland over het zorgvuldig selecteren van veiligheidsbrillen op sterkte en informatie over wie verantwoordelijk is voor de financiering van deze belangrijke veiligheidsmiddelen.

Selecteren van een geschikte veiligheidsbril op sterkte

  1. Voldoen aan de veiligheidsvoorschriften: Verzeker dat elke geselecteerde veiligheidsbril voldoet aan de EN-166 norm, wat aangeeft dat de bril aan belangrijke veiligheidsvoorwaarden voldoet.
  2. Prioriteit aan comfort en pasvorm: Het is essentieel dat de veiligheidsbril comfortabel zit, zodat werknemers geneigd zijn deze gedurende de hele werkdag te dragen, wat continu bescherming biedt.
  3. Zichtkwaliteit waarborgen: Afhankelijk van de werkzaamheden, kies voor brillen met lenzen die aangepast zijn aan specifieke behoeften, zoals UV-bescherming of lenzen met een anti-reflectiecoating.
  4. Variatie in stijlen bieden: Het aanbieden van verschillende stijlen kan de acceptatie en het draagcomfort onder werknemers verhogen, waardoor de naleving van veiligheidsprotocollen verbetert.

Bekostiging van veiligheidsbrillen op sterkte

In Noord-Holland, net zoals in de rest van Nederland, zijn werkgevers verplicht om passende persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), waaronder veiligheidsbrillen op sterkte, te verstrekken aan werknemers die blootgesteld worden aan risico’s. Dit betekent dat de financiële last voor deze onontbeerlijke PBM’s bij de werkgever ligt. Voor meer informatie over de vergoedingsregels, raadpleeg “veiligheidsbril vergoeden”.

Samenwerking tussen Seeh en Hans Anders Zakelijk

Door de samenwerking met Seeh hebben MKB’ers in Noord-Holland gemakkelijk toegang tot een uitgebreide selectie aan veiligheidsbrillen op sterkte die aan de EN-166 normering voldoen. Deze samenwerking zorgt niet alleen voor een ruime keuze maar biedt ook deskundig advies om te zorgen dat elke werknemer voorzien is van de juiste oogbescherming.

Het bieden van een veilige werkomgeving, inclusief het leveren van de juiste veiligheidsbrillen op sterkte, is fundamenteel voor MKB’ers in Noord-Holland. Deze toewijding aan de veiligheid en het welzijn van werknemers helpt niet alleen bij het voldoen aan de wettelijke eisen maar toont ook de zorg van het bedrijf voor zijn personeel.